Bilder

 

Måndagen den 21 september hade styrelsen en arbetsdag på Möllegården.

Fredagen den 28 augusti avslutades det treåriga renoveringsarbetet på Håslövs stubbamölla med att vingarna kom på plats.

Söndagen den 14 juli firade Hammarlövs församling sin traditionsenliga friluftsgudstjänst i Möllegårdens trädgård. Vädrets makter var verkligen med oss, trots mörka moln i horisonten. Trelleborgs manskör, under ledning av Christine Persson, förgyllde gudstjänsten. Efteråt serverades det fyra sorters kakor till kyrkkaffet.

Torsdagen den 11 juli fick Skegrie mölla åter sina vingar på plats, på den nya axeln.

Söndagen den 2 september arrangerade hembygdsföreningen sin årliga höstmarknad på Möllegården i Skegrie. Det blev en lyckad och mycket välbesökt dag och vädrets makter var verkligen på vår sida. Ett stort tack till alla besökare, alla deltagare, medhjälpare och styrelsemedlemmar. På återseende på julmarknaden!

Söndagen den 26 november var det dags för den årliga julmarknaden på Möllegården i Skegrie. Regnet slutade i rättan tid och marknaden blev välbesökt.
Ett stort tack till alla besökare, alla deltagare, medhjälpare och styrelsemedlemmar. På återseende nästa år. God Jul och Gott Nytt År!

Söndagen den 3 september var det dags för föreningens årliga höstmarknad. Vädrets makter var verkligen på vår sida och rekordmånga besökare
vällde in och gjorde dagen till en succé. Tack till alla som deltog, på alla sätt och vis, och alla ni som kom. Frank Orton har tagit bilderna nedan.
Klicka på länken HÄR för att komma till Ragnhild Knutssons bilder.

 

Lördagen den 8 april arrangerade Veteranmaskinklubben Syd sin årliga vårplöjning hos Ove Larsson i Fuglie tillsammans med Skytts Härads Hembygdsförening,
som stod för matserveringen. Veterantraktorentusiaster i alla åldrar slöt upp med sina veterantraktorer och det dröjde inte länge förrän åkern var färdigplöjd.
I serveringen var det rykande åtgång på den grillade korven, ärtsoppan och de nybakta våfflorna.

Söndagen den 20 november var det dags för den årliga julmarknaden på Möllegården i Skegrie. Lotterna tog slut på rekordtid och kaffebryggarna jobbade för fullt.
Ett stort tack till alla besökare, alla deltagare, medhjälpare och styrelsemedlemmar. På återseende nästa år. God Jul och Gott Nytt År!

Söndagen den 4 september arrangerade föreningen sin årliga höstmarknad på Möllegården i Skegrie, men vädrets makter var inte på vår sida. Från en grå början, med uppehåll, så utvecklade sig vädret i "fel" riktning. Den sista timmen vräkte regnet ner, men humöret svek inte hos någon av deltagarna eller besökarna. Tack till er alla som deltog, på alla sätt och vis, och tack till alla besökare. Ett speciellt tack till föreningen Gamla Trelleborg, som förärade vår förening med en bronsplakett för vårt arbete med att levandegöra vårt kulturarv. Tack!

Fredagen den 15 juli begravdes vår mölleexpert och hustomte, Bertil Carlsson, i Livsrummet i Trelleborg. Den efterföljande minnesstunden hölls på Skegrie Möllegård. Bild 1 visar blommorna som vår förening hedrade Bertil med. Bild 2 är möllan vars vingar vridits till korsformation, istället för att stå i formen av ett X. Det är likställt med att flagga på halv stång, och efter begravningen vreds vingarna rätt igen. .

Söndagen den 10 juli firade Hammarlövs församling gudstjänst på Möllegården i Skegrie. Då vädret inte var att lita på, så hölls gudstjänsten inne i magasinet. Komminister Inger Krigström predikade över söndagens tema, som var "Kristi förklaringsdag". Christine Persson dirigerade Trelleborgs manskör som sjöng för oss. Det lästes också en tacksägelse över Bertil Carlsson, som gick bort den 30 juni. Efter gudstjänsten bjöds församlingen på kaffe och kakor.

Torsdagen den 30 juni avled föreningens mölleexpert och hustomte, Bertil Carlsson, efter en kort tids sjukdom. Han blev 84 år gammal. Vi minns honom som den person i styrelsen som kunde Skegrie mölla och möllegård allra bäst, och hans engagemang för föreningen var en inspiration för oss andra. Han saknas oss. Vila i frid.

Onsdagen den 6 juli var det dags för den årliga byavandringen. I år besökte vi Hammarlöv. Sven-Erik Hansson och Thomas Christensson turades om att berätta om byns olika hus, gårdar, vägar och personligheter. Visste ni att det finns en liten gata där som heter Jerusalemsgränden? Den kantas av ett par hus, och i slutet av vägen fanns en gård som flyttades ut och blev till gårdarna Björnhög och Bokenäs. I byn fanns en gång en flygplats, två affärer, två skolor och ett fattighus, för att ta några exempel. Mitt emot kyrkan står fortfarande garaget kvar, där man parkerade de hästdragna brandsprutorna, och bakom en av portarna finns ett bårhus.
Efter byavandringen fick vi komma in i Hammarlövs kyrka, där vi avslutade med att tacka våra guider för en väldigt intressant och trevlig kväll.

Lördagen den 2 juli var det inbokat en utomhusvigsel på Möllegården i Skegrie. På grund av det något ostadiga vädret, så fick vigseln
flyttas inomhus, men bröllopsbilderna blev tagna vid vår mölla.

Fredagen den 27 maj fick Möllegården besök av personalen från Höllvikens församling, som var ute friluftsdag. Den medhavda fikan togs på gårdsplanen
och därefter blev de visade runt på gården utav några från styrelsen.

Tidigare i våras hade föreningen en inspektion av stubbamöllan i Håslöv för att få reda på hur mycket som behövde åtgärdas och renoveras på den. Med på mötet var medlemmar ur styrelsen, representant för Länsstyrelsen, möllebyggaren Ingemar Svensson från Tomelilla, samt intresserade grannar.

Onsdagen den 13 april var det dags för årsmöte. I år valde styrelsen att förlägga mötet till föreningens egna lokaler, på Möllegården i Skegrie. Vi inledde med själva årsmötet, där Christer Larsson överräckte ordförandeklubban till Ragnhild Knutsson. Vi höll även en tyst minut för de medlemmar som avlidit under det gångna året. Efter att mötet förklarats avslutat bjöds det på kaffe och kakor. Göran Christensen underhöll med sång, gitarrspel och pianoackompanjemang, och det hela avslutades med lottdragning. Tack till er alla för att ni kom, och tack till er som skänkte vinster till lotteriet.

På Långfredagen, den 25 mars, anordnades veterantraktorplöjning hemma hos Ove Larsson i Fuglie. Ett stort antal entusiaster dök upp med sina veterantraktorer och det var full aktivitet från början till slut. Några ur styrelsen såg till att det fanns grillad korv, ärtsoppa, kaffe och kakor, samt nygräddade våfflor under dagen.

En bild på styrelsen, från Trelleborgsgalan, där föreningen fick 2015 års Landsbygdsutvecklingspris.

Tillbaka till Hemsidan